Please specify the group

Inovativna druženja z mojstri: ustvarjalni eros, znanje, duh.
Osvobajamo okoliščine za rast.

 Plakat-jesen

 

gostiteljica Tadeja Zupan Arsov

3. sezona, vedno ob četrtkih ob 19. uri v Klubu CD

28. januarja * 25. februarja * 24. marca * 26. maja * 29. septembra * 20. oktobra * 17. novembra 2016

29. septembra 2016

Tomo Križnar in Klemen Mihelič *DEJAVNA LJUBEZEN BREZ MEJA

05TomoKrižnar-KlemenMiheličKako nedolžen je bil čas, ko je Tomo Križnar, takrat diplomirani ekonomist in strojni inženir, pustil službo in šel v svet s kolesom. Zdaj je že tretje desetletje na svoji izjemni misiji predvsem v srcu sveta, v Afriki. Med Nubami, v Darfurju in na Modrem Nilu dela čudeže sredi največjih moríj z ženo Bojano Pivk Križnar in s Klemenom Miheličem: ko rešijo eno po eno življenje, rešujejo svet.

Tomo Križnar je prejemnik številnih mednarodnih nagrad, ki podpirajo humanitarne presežke, vrstijo se druga za drugo. A raje kot nagrade bi sprejel sodelovanje tistih, ki odločajo: naj že dojamejo, da morajo najmočnejši za preživetje vseh najprej poskrbeti za najšibkejše! Na to je Tomo opozarjal že davno pred begunsko krizo.

V duhu teh prizadevanj je sprožil globalno spremembo tudi Klemen Mihelič s svojo dobrodelno ustanovo H. O. P. E. Zadnjih osem let sta z njo oba na človekoljubni misiji, ki bi jo lahko po enem od filmov Maje Weiss imenovali Oči in ušesa boga: med staroselce v Afriki prinašata videonadzor, ki dokazano zmanjšuje nasilje. Ob tem s sodelavci snemata filme, tihotapita hrano, semena in šolske potrebščine, prav zdaj pa se po letih izjemnih priprav začenja finale za postavitec dragocene vodne črpalke na Modrem Nilu.

Klemen Mihelič, sicer nagrajevani podjetnik, „božji odposlanec na zemlji“, kot ga imenuje Boštjan Videmšek, pa ima še en velik dar: kot inštruktor Jose Silva Ultra Mind ESP Sistema osvobaja in navdihuje številne slušatelje, tudi mlade, ki se želijo okrepiti pred hiperaktivnimi vrtinci vsakdana. Umiri um, prisluhni življenju! To je darilo, nas spomnita Klemen Mihelič in Tomo Križnar.
Angeli se ne kažejo, angeli delujejo.

Več na www.tomokriznar.comwww.hope.si,   www.ultramind.si

Foto zasebni arhiv

 

 

20. oktobra 2016

Sara Memić in Katja Cah * JASNOVIDNOST, DAR ZA ZNANJE

06SaraMemičKatjaCahIzvolite, povejte na kratko! reče odločno ognjevita gospa Sara Memić, ko jo kaj povprašamo. In ko odgovori, hoče slišati samo še potrditev, da se vse ujema: Da ali ne? Samo to mi povej. In res, vse se ujema, če ne prej, jo ljudje poiščejo čez sedem let in se ji zahvalijo za nasvet.

Pred leti je o njej jasno zapisala Katja Cah: Takšne ženske ne srečaš vsak dan, morda le enkrat v življenju. Prihodnost lahko ugleda že, ko sliši tvoj glas. Novinarka se še vrača k njej in prisluhne jasnovidkinim natančnim opisom navidezno skritega, četudi ji ob tem zaledeni kri. Gospa Sara jo spoštuje in jo ima rada kot lastno hčer.

Sara Memić je rešila že številna življenja: ko so ji ljudje zaupali, niso šli pod nož, ampak so se zdravili drugače. Ali pa so odhiteli k zdravniku, ker jim je povedala diagnozo, še preden so jo zaznali medicinski aparati. Ljudje pridejo po tolažbo, ona jim da resnico, zapiše Katja Cah, senzibilno dekle, ki svojemu pionirskemu novinarskemu delu dodaja prav zdaj še avtorski prvenec, ki je zrastel iz njene ustvarjalne strasti: inovativno izobraževalno slikanico o svetu mode.

Prvi vstop Sare Memić v akademski svet je bilo veliko odkritje z arheologi Pokrajinskega muzeja Ptuj. Tudi o tem je Boris Jurjaševič posnel dokumentarni film. Sledijo novi preboji, njen cilj je v kulturni dediščini združiti Italijo in Slovenijo. Da se ve, da sem obstajala, se nasmehne. Ima dovolj dokazov in podpore, da sme verjeti v moč svojega daru tudi za potrebe znanosti. Njeno srce je na dlani, vsakomur se razda do konca. Prihaja iz Banja Luke, ljubi Slovenijo, osvaja svet. Kot bi rekla Sara Memić: Točno tako, mili moj. Čau!

Več na www.jasnovidka-sara.si

Foto Sun Tza

 

17. novembra 2016

Urška Lan in dr. Yurij Yatsko * VSE IZMIŠLJENO NOVO JE POZABLJENO STARO

07ULan_YYatsko1Gosta lani razprodanega druženja ponovno z nami: Čas je zrel, da z njunimi znanji še bolj pojasnimo moč človekovih sposobnosti. Sistem, ki nas obdaja, nam ne zagotavlja več ugodja in blaginje; lahko pa s pravilnimi informacijami in z lastnim prizadevanjem za to poskrbimo sami.

Doktor fizike in mojster za večanje miselnih potencialov dr. Yurij Yatsko ter inovatorka pri delu z energijo Urška Lan poudarjata pomen rasti najboljšega v nas za dobro družbe. Kako pa svoje pristope udejanjata v praksi? Kako z njima stopiti na drugi peron svoje vožnje na vlaku življenja? Ali, še bolj konkretno: Kaj storiti, ko je v hudi stiski otrok in z njim starši? Kako izpostaviti svetlo plat človeka? Ali je mogoče, da propadli podjetnik pred bližnjimi in družbo pokaže svoj pravi obraz ter opere svoje ime? In ali je smiselno napraviti številne zahtevne, a preventivne korake, še preden zboliš?

Dr. Yatsko se ob vsakem izzivu vpraša: Kako to zares deluje? Kaj stoji zadaj? Zakaj bi sprejel kot resnično vse, kar velja za nedotakljivo? In ko smo pripravljeni na avanturo svojega življenja, nam Urška Lan nakaže sistematično zaporedje korakov, ki opolnomočijo odgovornega posameznika. Čas je za osvobajanje – rast povezuje.

Več na www.sunofart.net

Foto Uroš Mikelj

 

Vabljeni k ogledu zloženke z opisom vseh gostov (in za letnik 2014 ter 2015)
 Zagotovite si sedež z nakupom preko spleta ali na blagajni CD, na Petrolovih bencinskih servisih ter  drugih prodajnih mestih.